Dávid csillagokat firkáltak Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa könyvének plakátjára

Kedden, feltételezhetően a kora reggeli órákban ismeretlen tettes Dávid csillaggal firkálta össze Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa nemrég megjelent könyvének plakátjára Józsefvárosban, a Muzsikus Cigányok parkja egyik buszmegállójában.

Az esetről maga az író számolt be közösségi-média oldalán:

“Ezt kapjuk ma, amiért plakátra kerültünk. Koncz, a pélyi parasztcsalád sarja, és én, a félig szláv (anyám neve Ribárszky). De azért az atyai ág zsidó volt, míg egészen kiirtották őket. Az ő nevükben juszt is zsidó leszek, s tiltakozom. Ámbár sejtem, a tettesek nem tudják, mit cselekszenek… Erre nincs bocsánat,” kelt ki az antiszemita motivációjú vandál akció ellen Vámos.

A Facebook-posztra azóta közel 12 ezer, nagy arányban együttérző reakció érkezett.

A firkát azóta egy helyi józsefvárosi politikus eltávolította, amit közösségi oldalán fotókkal is dokumentált.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós posztjában kiemelte, szomorúsággal tölti el, hogy ilyen gyalázatos dolog megtörténhetett a kerületében, és kötelességének érezte annak azonnali lemosását.

Szomorú és egyben felháborító, hogy újra ilyesmivel találhatja magát szemben az ember Magyarországon. Az különösen fájó, hogy otthonomban, Józsefvárosban, abban a pesti kerületben, mely mindig is sokszínűségéről és befogadó légköréről volt ismert történt meg ez…”