Azzal dicsekedett az orvosgyakornok, hogy rossz gyógyszert ad a zsidó betegeknek

Elbocsájtotta állásából a Cleveland Clinic Dr. Lara Kollabot, aki durván antiszemita bejegyzéseket posztolt az interneten.

“A nálunk dolgozó orvosgyakornokot elbocsájtottuk intézményünktől, mely a legkisebb mértékben sem azonosul az érintett állásfoglalásaival. A tisztelet, a másság elfogadása és a biztonságos környezet megteremtése egészségügyi intézményünk alapértékei közé tartozik” – áll a klinika közleményében. Az orvos gyűlölködő írásaira az antiszemita tevékenységet figyelő Canary Mission szervezet figyelt fel, amely azt is kiderítette, hogy Kollab tagja volt a palesztin terror mellett kiálló Diákok Palesztina Igazságáért (SJP) szervezetnek és az Izrael bojkottjáért küzdő BDS-mozgalomnak.

Kollab hét éven keresztül rendszeresen közölt durván antiszemita, holokauszt-tagadó és Izrael-ellenes bejegyzéseket. A zsidókat gyakran egyszerűen kutyának nevezte. Egy alkalommal a következőt írta: „Hahaha … mindig direkt rossz gyógyszereket adok a jáhud (arabul: zsidó) betegeknek!”

Ez utóbbi bejegyzésre reagálva a Cleveland Clinic közölte, hogy a gyakornokok állandó szakmai felügyelet állnak, így nem fordulhatott elő, hogy Kollab valóban rossz gyógyszert adott valakinek, ráadásul ilyen jellegű panasz sem érkezett senkitől.

Kollab később elnézést kért megjegyzéseiért. “Az elmúlt években, miközben az egyetemen tanultam, érett felnőtté váltam, és magamévá tettem a befogadás, tolerancia és humanizmus értékeit. Komolyan veszem a hivatásomat és a hippokratészi esküt, és sohasem okoznék szándékosan kárt egy gyógyulást kereső páciensemnek sem. Azért imádkozom, hogy a zsidó közösség megértsen és megbocsásson.” Az orvos Facebook oldalán is elnézést kért, és zsidóellenes kirohanásait azzal magyarázta, hogy tinédzserkorában többször tanúja volt a “palesztinokat sújtó izraeli elnyomásnak”.

Kollab egyszer így jelentkezett be Izraelből: “Haifa szép, de tele van zsidó kutyákkal, mint Amerika”. Továbbá: “Ha a náci Németországnak és a dél-afrikai apartheid rendszernek gyereke születne, Izraelnek hívnák.”

Máskor így fohászkodott: “Bárcsak Allah elvenné a zsidók életét, hogy ne kényszerüljünk azokhoz a tisztátalanokhoz menni”. Egy másik megható ima: “Kérlek, rombold le a zsidók házait, túl sokáig élnek. Jicchák Sámir, az apartheid állam miniszterelnöke ma halt meg 96 évesen”. Még egy gyöngyszem: “Minden rossz dologért Izraelt teszem felelőssé. Azt kérem Allahtól, hogy ölje meg a zsidókat”.

Érdekes módon a muszlim Kollab a zsidó gyökerű és nagy részben zsidó hallgatók által látogatott Touro College-ben végzett. Az intézmény megdöbbenésének adott hangot egykori hallgatója antiszemitizmusa matt. “Megdöbbenve értesültünk arról, hogy egy nálunk végzett hallgató intézményünk szellemével és az orvosok hippokratészi esküjével ellentétes kijelentéseket tett”.

zsido.com

Forrás: JPost