Belőttek egy belga zsidó pár házának ablakán

Hónapokon keresztül tartó sorozatos fenyegető üzenetek után, ismeretlen tettesek lőttek be egy belga zsidó házaspár hálószobájának ablakán.

Az incidensről a dél-brüsszeli Marchienne-au-Pontba valósi, a médiától családnevük elhallgatását kérő Eitan és Nicole tett bejelentést a La Nouvelle Gazette napilap információi szerint.

A beszámolók szerint a ház előtt hajnali három óra körül elhajtott egy személyautó, majd visszatolatott, és lövések dördültek a ház irányába.

Egy durranást hallottam, majd kinéztem az ablakon, és egy fekete Citroen kocsi állt ott, egy ismeretlen férfivel a volán mögött,”, nyilatkozta Eitan a médiának. A férfi hozzátette, a kocsinak nem volt rendszámtáblája. A következő reggel az autó helyén a töltényhüvelyeket is megtalálta.

A támadás azonban nem jött teljesen váratlanul, a pár korábban is kapott durva fenyegetéseket. Eitan felesége, Nicole egy hónapja számolt be a SudPresse-nek egy férfiről, aki fényes nappal az utcán fegyvert fogott rá.

A szakállas férfi, aki már korábban is inzultálta verbálisan, ezúttal megfenyegette, hogy “golyót repítek a fejedbe”, majd felé irányította pisztolyát.

A La Meuse regionális napilap korábban számos zaklatási ügyről beszámolt a házaspárral kapcsolatban. A lap információi szerint mintegy két évig békében éltek a környéken, egészen addig, amíg szomszédjaik meg nem tudták, zsidó származásúak.

Az eredetileg chilei származású Nicole és Eitan feljelentést tett a rendőrségen, és tájékoztatta az esetről a Belga Antiszemitizmus Ellenes Ligát is.

Forrás: JTA