Fiatal zsidó hölgyet vertek meg Párizs külvárosában

Két ismeretlen férfi először kitépte mobiltelefonját a kezéből, majd “na, félsz már, zsidó?” felkiáltással arcon vágták.

A fiatal zsidó hölgyet a két támadó Párizs északi, zsidók által sűrűn lakott külvárosában, Sarcelles-ben inzultálta hétfő reggel.

A hölgy elmondása szerint a sötét bőrű elkövetők először kiszakították mobilját a kezéből, majd arcon ütötték, miközben megkérdezték fél-e tőlük. A 20 éves nőnek ezek után sikerült elmenekülnie, és hazajutnia. Törött orral és véres arccal hívta ki a rendőrséget.

A tetteseknek azonban már hűlt helye volt.

A francia Antiszemitizmust Figyelő Nemzeti Iroda (National Bureau for Vigilance Against Anti-Semitism) felszólította a hatóságokat, minél hamarabb igyekezzenek kézre keríteni az elkövetőket, az incidenst pedig kezeljék gyűlölet bűncselekményként.

A 2018-as év első 10 hónapjában Franciaország 69%-os növekedést tapasztalt az antiszemita incidensekben az előző évhez képest.

A Zsidó Világkongresszus igazgatója, illetve alelnöke, Robert Singer határozottan elítélte a véres támadást. “A Zsidó Világkongresszus a francia zsidó közösség mellett áll az ártatlan hölgy elleni gonosz gyűlöletbűncselekmény elítélésében, akinek csupán annyi volt a bűne, hogy zsidó származású.”

Forrás: JNS