Az antiszemitizmus ellen harc közös ügyünk!

Hanukia, Nyugati tér

Hanukiagyújtás a Nyugati téren. Fotó: zsido.com

Az antiszemitizmus ellen küzelemben a Tett és Védelem Alapítvány számít önkéntesek, civilek munkájára is. Az alábbi levél írója tanúvallomásával sokat tett azért, hogy a 2013. végi hanukiarongálások tetteseit a bíróság elítélje. Köszönjük a kiállását és a levelét is!

Tisztelt Tett és Védelem alapítvány!

Megnyugvással olvastam az oldalukon, hogy a tavalyi menórarongálókat elítélte a bíróság a napokban. A megnyugvás mellett a büszkeség is belopta magát a szívembe, mert tudom, hogy a bíróságon tett vallomásom hozzásegítette ezeket a barbárokat rátalálni a kulturált együttélés és megértés útjára. Életemben nem sok alkalmam volt kiállni az emberi jogokért és a szabad vallásgyakorlás eszméje mellett, és örömömre szolgált, ha egy apró lépéssel is, de közelebb kerültünk egy olyan ország víziójához, amiben nem kell félnie senkinek és minden ember rasszoktól és nemi identitástól függetlenül élvezheti az életet, amit kapott.  
Végszóként pedig szeretnék önöknek az ünnepekre békét és melegséget kívánni az otthonaikba. Köszönöm a munkájukat, örülök, hogy tehettem azokért a tiszta elvekért amiket önök is képviselnek a mindennapokban. 
Tisztelettel: MR.