A mai napon három terror támadásban több mint tíz izraeli katona sérült meg

A nap harmadik terrortámadása során egy katona könnyebb fejsérüléseket szenvedett Dolev település közelében.

A helyszínre érkező mentősök szerint legalább egy ember megsérült a csütörtöki nap harmadik, palesztin terroristákhoz köthető támadása során. A hadsereg szerint a régióban tapinthatóan növekszik a feszültség – írja a The Times of Israel.

A Magen David Adom (Vörös Dávid-csillag) képviselői elmondták, hogy a katona kisebb fejsérülést szenvedett, mivel a golyó szerencsés módon csak súrolta, és teljesen eszméleténél van.

Az Izraeli Védelmi Erők által nyilvánosságra hozott információk szerint ismeretlen fegyveres lőtt rá a Parsza csomópont közelében tartózkodó izraeli katonák egy csoportjára, Ramallahtól északkeletre. A katonák viszonozták a tüzet, és hajtóvadászatot indítottak a támadó ellen.

A sérült katonát a Sheba Medical Centerbe szállították.

A mostani rajtaütés már a harmadik a csütörtöki terrortámadások sorában, amelyek izraeli katonákat céloztak. A reggeli órákban 12 katona sebesült meg egy gázolásos merénylet során, illetve a Templom-hegy bejáratához közel könnyebben megsérült egy határőr egy lőfegyveres támadás következtében.

Ma Jeninben is jelentős összecsapások törtek ki egy terrorista otthonának ledózerolása kapcsán, melynek során egy palesztin rendőrtiszt és egy rendőrkadét ismeretlen körülmények között életét vesztette.

A feszültség az amerikai béketerv bejelentése után nőtt meg. A Palesztin Hatóság azonnal elutasította a tervet, amit széles körben Izrael-barát javaslatként kezelnek. A bejelentés óta eltelt másfél hét során az izraeli hadsereg jelentése szerint megemelkedett a zavargások, kődobálások, illetve az izraeli razziák elleni kirohanások száma.

A szerdai napon egy palesztint tinédzser is életét vesztette, miután Hebronban Molotov-koktélt dobott izraeli katonákra, és azok önvédelemből agyonlőtték.

forrás: neokohn