A belga zsidó közösség üdvözli a szenátus antiszemitizmus elleni határozatát

A Belga Zsidó Szervezetek Koordinációs Bizottsága (Coordinating Committee of Belgian Jewish Organisations) üdvözli a belga szenátus legújabb, antiszemitizmus elleni harccal kapcsolatos határozatát.

A határozat egyértelműen arra szólítja fel a kormányt, aktívan lépjen fel a zsidó közösség védelmének érdekében, nevezzen ki egy antiszemitizmus elleni harcot koordináló személyt, léptesse életbe a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség (International Holocaust Remembrance Alliance) antiszemitizmus-definícióját, illetve mozdítsa elő az antiszemitizmus elleni oktatást. A dokumentum külön kihangsúlyozza annak fontosságát, hogy a kormány ezen feladatokat a helyi zsidó közösségekkel együttműködve végezze el.

Yohan Benizri

Yohan Benizri, a Belga Zsidó Szervezetek Koordinációs Bizottságának elnöke, illetve az Európai Zsidó Kongresszus alelnöke szerint: “A szenátus utat mutat, illetve megerősíti a belga hatóságok elkötelezettségét az antiszemitizmus elleni harcban. Bizonyos területeken a kormány már aktívan részt vesz ebben a küzdelemben, most viszont az a helyes, ha a határozatok ajánlásait teljesen gyakorlatba ülteti.”

Forrás: CCOJB, European Jewish Congress