A barcsi ügyészség szerint büntetlenül lehet szórakozni a Holokauszttal

ügyészség„Nem volt holokauszt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

„Nagyapám elmesélte nekem, hogy csak egy halálos áldozata volt az auschwitzi munkatáborban ! Egy másnapos toronyőr aki kiesett az őrbódéból”

„Katona Attila Gój” néven így tréfálkozott egy barcsi férfi a Facebook-on. Miután tudomást szerzett róla, a Tett és Védelem Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Bodnár Dániel feljelentést tett a felhasználó ellen a Barcsi Rendőrkapitányságon. A rendőrség a nyomozás lefolytatása után az anyagot, bíróság elé állítási javaslattal a Barcsi Járási Ügyészségnek megküldte. dr. Várkoly Balázs ügyész azonban egy nappal később a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot.

Indoklása szerint elfogadható a gyanusított védekezése, amely szerint a gyanúsított a Holokauszt kifejezést a mexikói katonai junta cselekedeteire vonatkoztatta. A csatolt bizonyítékok szerint Katona Attila facebook oldalán rendszeresen oszt meg náci, antiszemita tartalmakat, Szálasi idézeteket, és egész internetes tevékenysége a zsidóság elleni gyűlöletkeltésre korlátozódik, míg az általa megosztott tartalmak közt Mexikó történelme iránti érdeklődés egyáltalán nem fedezhető fel.

Az eljáró ügyész nem kívánta vizsgálni ezen körülményeket, ezért a Tett és Védelem Alapítvány panaszt nyújtott be a Somogy Megyei Főügyészséghez.