Zsidó tinédzsert bántalmaztak egy New Jersey-i bevásárlóközpontban

„K…nak” neveztek egy 16 éves lányt egy New Jersey-i bevásárlóközpontban, amiért az Izraeli Védelmi Erők (IDF) melegítőfelsőjét viselte. A tinédzser 12 éves testvérével és szüleivel vásárolt, amikor palesztinbarát tüntetők támadták meg. 

Az IDF-es ruhadarab viselete népszerűnek számít azon tizenévesek körében, akik izraeli kirándulásról tértek haza. Az East Rutherfordban található American Dream Mall bevásárlóközpontban történt incidens során a támadó „k…nak” nevezte a lányt, édesanyját és a nagymamáját, majd azt kiabálta, hogy „szabad Palesztinát”.

StopAntisemitism on Twitter: „East Rutherford, NJ -a Jewish family of four, including a 12-year-old & a 16-year-old, faced verbal and physical assault at the American Dream Mall.The 16-year-old daughter, donning an IDF sweatshirt, endured offensive screams, such as „you’re a whore, your mother is a whore,… pic.twitter.com/EiXKkwkKGm / Twitter”

East Rutherford, NJ -a Jewish family of four, including a 12-year-old & a 16-year-old, faced verbal and physical assault at the American Dream Mall.The 16-year-old daughter, donning an IDF sweatshirt, endured offensive screams, such as „you’re a whore, your mother is a whore,… pic.twitter.com/EiXKkwkKGm

A dulakodás alatt az apa a lánya védelmére kelt, míg az anya azt kérdezte a támadótól, hogy járt-e valaha Izraelben. Az elkövető amerikai akcentussal azt válaszolta, hogy Palesztinából jött, majd kiabálva tovább szidalmazta a családot.

Az American Dream Mall arról ismert, hogy kóser étkezési lehetőségeket kínál, és a helyi ortodox zsidóság körében népszerűnek számít.

Az incidens aggodalmat keltett a helyiekben, ahogy egy X felhasználó kifejtette:

„Az American Dream Mall körülbelül 10 percre van a házamtól, rosszul vagyok attól, hogy ilyen emberek élnek a közelemben. Nem érdekel, hogy zsidó vagy muszlim vagy, nincs jogod olyan embereket bántalmazni, akikkel nem értesz egyet. Remélem ezt a kettőt azonosítják a bűnüldöző szervek, mivel valós veszélyt jelentenek a civilekre.”

Egy felhasználó azt írta, hogy tucatszor járt már ebben a sok vallásos zsidó által látogatott bevásárlóközpontban, ám október 7-e óta kerüli a kipa nyilvános viselését, és akkor sem viselte, amikor két hete ebben a plázában járt.