Zsidó fiatalokra támadtak Párizsban

Az Edouard Pailleron High School sportcentruma

Az Edouard Pailleron High School sportcentruma

Egy csapat tinédzser inzultált zsidó fiatalokat egy sportcentrumban, Párizsban.

A francia antiszemitizmus elleni szervezet, a Bureau for Vigilance against Anti-Semitism szerint tíz afrikai és észak-afrikai származású tinédzser megtámadott egy csapat tizenhárom éves zsidó fiút csütörtökön Franciaországban. A fiúk a Ner HaThorah nevű zsidó magániskola diákjai. Szerencsére komoly személyi sérülés nem történt.

A támadók arra kérték a zsidó fiatalokat, hogy hagyják abba a „terület elfoglalását”, majd „mocskos zsidók”-nak nevezték őket, és azt is hozzátették, hogy „Hitler nem fejezte be a feladatot”, és azt ordibálták: „Éljen Palesztina!”

Az antiszemitizmus elleni szervezet jelentése alapján mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a támadók elmenekültek. A szervezet a hírt a francia zsidó portálon, a JSSnews-on tette közzé.

A szülők és diákok elmondása alapján a támadás verekedéssé duzzadt, mert az áldozatok megpróbálták megvédeni magukat.

A jelentés szerint a támadók valószínűleg az Edouard Pailleron High School tanulói lehettek, ennek az iskolának a sportlétesítményét szabadon használhatják a zsidó iskola növendékei is, így sokat tartózkodnak ott a helyi diákokkal osztozva a terepen.

Most nyomozás folyik annak érdekében, hogy a támadókat azonosítani lehessen, és felelősségre vonhassák őket a tettük miatt. Az Edouard Pailleron High School vezetősége minden lehetséges módon segíti a rendőrség munkáját.

forrás: CFCA