PODCAST: Antiszemtizmus-e a zsidózás?

Hogyan viszonyuljanak a zsidók és a zsidó közösség az antiszemita politikai jelöltekhez? Támogathatunk-e olyan oldalt, ahol ilyen megnyilvánulások is vannak, és vajon antiszemitizmus-e a zsidózás? Szalai Kálmán, M. Kende Péter és Seres Attila beszélgetése. Podcast.

 

Ha minden zsidózás antiszemitizmus, akkor senki se beszéljen a zsidókról. Ha mégsem az, akkor viszont árnyaltabban antiszemitázzunk. Többek között ezt a kérdést vitatja meg a Kibic Magazin podcastjában Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára és M. Kende Péter szociológus, politikai esszéista vendég-műsorvezetőnk, Seres Attila, a Neokohn főszerkesztő-helyettesének vezetésével.

A beszélgetésben többek között a következő kérdésekről esik szó:

  • Hogyan viszonyuljanak, – ha egyáltalán – a zsidók és a zsidó közösség az antiszemita politikai jelöltekhez
  • támogathatunk-e olyan oldalt, ahol ilyen megnyilvánulások is vannak
  • antiszemitizmus-e a zsidózás? antiszemitizmus-e közéleti szereplők a zsidóságát (akár pozitív kontextusban) szóba hozni a közbeszédben
  • antiszemitizmus-e vitatott közéleti szereplők zsidó attribútumának a kiemelése? (Finkelstein)
  • antiszemitizmus-e vitatott közéleti szereplők elleni politikai kampány, ha azok mellesleg zsidók (Soros)

Cancel culture

  • mit kezdjünk a régi idők antiszemita művészeivel, politikusaival, közéleti szereplőivel?
  • antiszemitizmus-e régi idők antiszemita művészei, politikusai, közéleti szereplői szakmai teljesítményének a méltatása? (Kitüntetések, szobrok, közterek)
  • antiszemitizmus-e régi idők vitatott zsidó politikusai, közéleti szereplői zsidó attribútumainak a kiemelése?

A beszélgetés itt hallgatható meg:

Podcast: Antiszemitizmus-e a zsidózás? – Kibic Magazin

Hogyan viszonyuljanak a zsidók és a zsidó közösség az antiszemita politikai jelöltekhez? Támogathatunk-e olyan oldalt, ahol ilyen megnyilvánulások is vannak, és vajon antiszemitizmus-e a zsidózás? Szalai Kálmán, M. Kende Péter és Seres Attila beszélgetése. Podcast. Ha minden zsidózás antiszemitizmus, akkor senki se beszéljen a zsidókról. Ha mégsem az, akkor viszont árnyaltabban antiszemitázzunk.