„Piszkos zsidókról” beszélt Sisák Imre, fideszes képviselő, pásztói polgármester, jelenlegi kormányhivatalnok, akiket „csak a saját zsebük” érdekel. A TEV lemondásra szólította fel a politikust.

D_SOS20050601413-e1433838687620-1024x576„Ne mondja nekem senki, hogy ez az ország így meg úgy meg amúgy tart. A magyarnál találékonyabb, dolgosabb népet nem hordott a hátán a föld. Egyetlen probléma van, hogy azok, akik az érdekeinket érvényesítették, képviselték, az összes külkereskedelmi cég a szocializmusban, meg most is az összes, mind piszkos zsidókból állt, kérlek szépen” – magyarázza egy hétfőn nyilvánosságra került felvételen Sisák Imre, a Pásztói Járási Hivatal Járási Földhivatali Osztály vezetője.

Sisák Imre 1998-tól 2014-ig volt Pásztó polgármestere, a 2000-es évek elején pedig MDF-es színekben parlamenti képviselő is. Az MDF meggyengülése után a Fideszhez igazolt, az utóbbi választásokon már függetlenként, de a kormánypárt támogatásával indult. A legutóbbi választáson azonban 60 szavazattal alulmaradt ellenfelével Dömsödi Gáborral szemben. A politikus puhára esett, veresége után a helyi Földhivatal élére nevezték ki.

A most nyilvánosságra került felvételen Sisák azt mondja, személyes tapasztalatai nem támasztják alá, amit mond, mert az az “egy-két zsidó”, akit ismer, azokkal “olyan helyzetben találkoztunk, amikor kérlek szépen nem volt érdekes a dolog a számára, tehát támadó nem volt”. De most bejutott a képviselőtestületbe “a Krämer”, így most megtapasztalhatta, hogy “milyen egy aljas piszkos egy népség”. Utóbbi kiszólás arra utal, hogy a felvétel akkor készült, amikor Sisák még polgármester volt. A pásztói önkormányzatban ugyanis 2006-2010 között volt egy Krämer László nevű MSZP-s képviselő.

A Tett és Védelem alapítvány felszólítja Sisák Imrét, hogy mondjon le hivatalvezetői állásáról. Amennyiben erre nem hajlandó, a helyi döntéshozókat kérik, tegyenek lépéseket, hogy Sisák Imrét eltávolítsák a hivatal éléről.