Palesztin aktivisták tüntettek Kamala Harris ellen egy amerikai egyetemen

Palesztinbarát diákok a Michigani Egyetemen csütörtökön és „népirtással” vádolták Kamala Harris alelnököt, amiért szerintük támogatja Izraelt – számolt be az Algemeiner. 

 

„Kamala, Kamala, nem bújhatsz el, népirtást követsz el” – skandálták a diákok, a Students Allied for Freedom and Equality (SAFE) nevű palesztinbarát egyetemi csoport tagjai.

Az úgynevezett „vészhelyzet-tüntetés” során azt is skandálták, hogy „Csak egy megoldás van: Intifáda forradalom”, miközben palesztin zászlókat lengettek.

Egy diák, aki látszólag vezette a tüntetést, elítélte a Biden-kormányzatot, amiért jóváhagyta a támogatást Izraelnek, amelyet „cionista entitásnak” nevezett.

Harris alelnök a Michigani Egyetemen egy klímaváltozásról szóló rendezvényen beszélt, amelynek a leírás szerint nem volt köze Izraelhez vagy a Közel-Kelethez. A rendezvényen részt vett Jennifer Granholm volt michigani kormányzó és energiaügyi miniszter, valamint Kyle Whyte, a Michigani Egyetem professzora is.

A SAFE már korábban is vitákat váltott ki az egyetemen. Októberben, a zsidó újév alkalmából „apartheid falat” emeltek az egyetemen, és Izrael-ellenes tüntetést szervezett előtte.

Az egyetemet a StopAntiszemitism egy amerikai székhelyű nonprofit szervezet jelentésében is megjelölte, hogy ellenséges a zsidókkal szemben, és közömbös a biztonságuk iránt.

A StopAntiszemitizmus megjegyezte, hogy a zsidókat kizárják az egyetem sokszínűségre, egyenlőségre és befogadásra (DEI) irányuló kezdeményezéseiből, és hogy több BDS-határozat is átment a diákönkormányzat testületein.

Az ottani zsidó hallgatók „jól érzik magukat zsidóként, de nem érzik magukat biztonságban, ha kifejezik Izrael iránti támogatásukat, és gyakran úgy érzik, hogy felelősnek tartják őket Izrael tetteiért” – áll a jelentésben.

Novemberben egy ismeretlen férfi bántalmazott egy diákot, miután összefutott vele az egyetemen. Az egyetem által kiadott biztonsági riasztás szerint a férfi karon ragadta a nőt, és antiszemita kijelentéseket tett.

A Michigani Egyetem rendőrsége később „nyomok hiányára” hivatkozva lezárta az incidenssel kapcsolatos nyomozást.

 

 

forrás