Összeférhetetlenségi eljárás indul a karlendítő jobbikos alpolgármesterrel szemben

Csütörtökön rendkívüli ülést tart az ózdi önkormányzat, amelyen téma lesz Farkas Péter Barnabás alpolgármester ügye is, írja az atv.hu. Janiczak Dávid polgármester is megerősítette a hírt, és azt közölte, hogy csütörtökön Ózd város önkormányzatának képviselő testülete az Mötv. paragrafusai szerint összeférhetetlenségi eljárást folytat Fidrus Péter beadványa nyomán Farkas Péter Barnabás ellen.

A jobbikos alpolgármesterről korábban két kép is előkerült, amelyen a náci karlendítéshez hasonló mozdulatot mutatott be. A képek egy testvérvárosi látogatás során lengyelországi Katowice történeti múzeumánál készültek, ahol a kiállítás keretében az egyik falat zsidóellenes feliratokkal illusztrálták.

Farkas Péter Barnabás a minap bocsánatot kért, Facebook-bejegyzésében többek közt azt írta, „őszintén bánom, és sajnálom, ami történt, ma már nem tenném meg”.

Az előválasztáson egyébként alulmaradt a jobbikos jelölt, Farkas 2517 szavazatot szerzett, míg az MSZP-s Kiss Sándor 2734-et, így az utóbbi lesz az ellenzék közös jelöltje.

forrás:   24.hu