Oroszországban muszlim tömeg támadott meg egy leszálló izraeli utasszállító gépet és utasait

Dagesztáni incidens – növekvő Izrael-ellenesség és antiszemitizmus

Az október hetedikei mészárlások után a zsidó állam és a Hamász terrorszervezet közötti gázai háború közepette, a többnyire muszlimok lakta dagesztáni régióban kirobbant antiszemita erőszakos cselekményekre való tekintettel Izrael, polgárai védelmére szólította fel Oroszországot.

Vasárnap este több száz szélsőséges muszlim zavargó rontott be az oroszországi Dagesztán Köztársaság mahacskalai repülőterére, illetve a leszállópályára az izraeli járat utasai után kutatva.

Az izraeli Külügyminisztérium közölte, hogy az incidens során izraeliek nem sérültek meg.

A 12-es csatorna riportja szerint a Red Wings WZ 4728-as tel-avivi járat pilótáit figyelmeztették a tömegre, és átirányították a gépet, hogy egy közeli repülőtéren szálljon le. A randalírozók azonban oda is betörtek, mire a személyzet elrendelte a repülőgép kijáratainak blokkolását, a biztonsági erők pedig lezárták a területet.

Az orosz légügyi hatóság, a Rosaviatsia közleménye szerint minden járatot más repülőterekre irányítottak át. A héber médiának nyilatkozó biztonsági forrás megerősítette, hogy egy kis csoport izraelit, és zsidót biztonságba helyeztek a mielőbbi moszkvai evakuálásig.

 

 

 

forrás