Nyilas portálon publikál a jobbikos képviselő

Nagy LeventeA Jövőnk.info című, nyíltan hungarista eszméket hirdető oldalon jelennek meg 2009 óta Nagy Levente, a Jobbik kunhegyesi önkormányzati képviselőjének írásai – számolt be a P-monitor. Nagy legutóbbi, “Miért pont 2014 lett a holokauszt éve?” című írása miatt a Tett és Védelem Alapítvány holokauszttagadás miatt feljelentést is tett. Nagy évek óta jelentet meg hasonló nézeteket hirdető írásokat különféle szélsőjobbos oldalakon, amellyel úgy tűnik, pártja is tisztában van, mindez azonban nem jelentett akadályt a náci vádakat rendre elutasító Jobbiknak, hogy Nagyot jelöljék országgyűlési, majd önkormányzati képviselőnek.

Nagy Levente, civilben fogorvosként dolgozó kunhegyesi lakos 2012-ben lett a Jobbik képviselője a település közgyűlésében. A férfit korábban a párt parlamenti képviselőnek is jelölte, de nem jutott be. Szintén kudarcot vallott az önkormányzati választásokon is, végül az egyik fideszes képviselő lemondása miatt kerülhetett be a közgyűlésbe. Nagy Levente már ekkor az újnyilas portál publicistájaként volt ismert – egy interjúban maga is említette, hogy sokan a „különböző nemzeti internetes oldalakon” közzétett írásairól ismerik. A választások előtt, 2007-ben Nagy egyik levele a Kuruc.infón is megjelent. Írásában a későbbi képviselő azt állította, auschwitzi látogatása után arra a meggyőződésre jutott, hogy a második világháború alatt a nácik nem követtek el népirtást. Később a Jövőnk.info nevű weboldaltól kapott publikálási lehetőséget, ahol még néhányszor leírta gyakorlatilag ugyanezt.

A Györkösék weboldalán közzétett legutóbbi Nagy Levente-cikk (hasonlóan képviselőtársához, Ágoston Tiborhoz) „holokamuként” emlegeti a nácik által elkövetett népirtást, amelynek megtörténtét a cikkben többször tagadja. „Láttátok a gázkamrát az “Arbeit macht frei” felirattal szemben? Ebben a rozoga, üvegezett, befelé nyíló, hátul ajtó nélküli helyiségben ölték meg cyklon-B gázzal az emberek millióit? De hát ez fizikai képtelenség!!” (sic) – írja.

A P-monitoron megjelent cikk megjelenése előtt a Tett és Védelem alapítvány a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás nyilvános tagadásával kapcsolatos törvény megsértése miatt feljelentést tett a képviselő ellen.