Németországban a terrorizmus és antiszemitizmus ellen újabban nem emelnek vádat

Hezbollah-barát iszlamista szervezet több mint ezer képviselője gyűjt pénzt és terjeszti a zsidóellenességet az országban.

A német legfőbb ügyész szerint nem bűncselekmény, ha Hezbollah-barát német iszlamisták büszkék a terrorizmusra  – írja a The Jerusalem Post.

“Ruhollah [Khomeini] pártjához tartozunk. Azzal vádolnak minket, hogy terroristák vagyunk. Büszkék vagyunk a terrorizmusra.”

Ezt mondta még tavaly egy imám egy münsteri iszlamista központban, amely a Hezbollah-t is támogatja. A The Jerusalem Post közölt cikket az esetről.

A helyi rendőrség szóvivője szerint

nem emelnek vádat, de azt elvárja, hogy a mecset adjon ki közleményt, amelyben elutasítja az antiszemitizmus minden formáját, elismeri Izrael létezéshez való jogát, és elhatárolódnak az erőszaktól és a terrorizmustól.

Uwe Becker, a zsidó élet és az antiszemitizmus ellenes harc kormányzati felelőse másképp látja a helyzetet.

Szerinte eljött az ideje, hogy az egész Hezbollah-t tiltólistára tegyék az EU-ban és Németországban, nem csak a libanoni síita terrorszervezet katonai szárnyát.

Bár a zsidóellenesség egyre csak nő Németországban,

Angela Merkel kancellár visszautasítja, hogy az egész Hezbollah-t feketelistára tegyék.

Közben a szervezet több mint ezer képviselője gyűjt pénzt és terjeszti a zsidóellenességet az országban.

Az iszlám központ egy illetékese azt nyilatkozta egy német lapnak, hogy

a mecset egy „békés intézmény és más definíciójuk van a terrorizmusra, mint a németeknek”.

Az Egyesült Államok, Kanada, Hollandia, Nagy-Britannia, az Arab Liga és Izrael is terrorszervezetnek minősítette a teljes Hezbollah-t, nem csak a katonai szárnyát, mert azokat szerintük nem lehet különválasztani.

forrás: neokohn