Nácik és muszlim szélsőségesek terjesztik az antiszemita vírust Németországban

Hetekkel ezelőtt az arab világban már megfigyelhettük, most Berlinből jelentik: a világjárvánnyal együtt terjed a zsidógyűlölet.

 

(a kép illusztráció)

Der Taggespiegel c. napilap szerint az utóbbi időben tapasztalt antiszemitizmus Izraelt és a világ zsidóságát teszi felelőssé a világjárvány kialakulása miatt is. Ugyanez figyelhető meg néhány Perzsa-öböl menti arab országban is.

Felix Klein, a zsidóellenes atrocitások monitorozásával megbízott német kormánybiztos arról beszélt, hogy számára nem is okozott különösebb meglepetést az, hogy a zsidókat vádolják a sok ezer ember halálához vezető vírus elterjedésével.

Németországában tavaly rekord méretű zsidóellenességet regisztráltak. Átlagosan naponta öt alkalommal ért inzultus zsidókat Németországban – összesen 1839 esetről jelentettek.

— ismertette tapasztalatait a kormánybiztos.

A Kleinnel készített interjúban szó van arról is, hogy az atrocitások zöme a világhálón kap teret, sok közülük kifejezetten népszerű online platformokon is fertőz. A kormánybiztos sürgette, hogy akik ilyen tartalommal találkoznak, jelentsék azt a rendőrségnek, így a hatóságok bűncselekmény miatt kereshetik meg a tartalomszolgáltatókat.

Az esetek többségében szélsőséges jobboldali és neonáci csoportosulások terjesztették az antiszemita tartalmakat, de akadtak muszlim radikálisok is a gyűlöletbeszédet terjesztők között.

 

 

 

 

 

forrás: neokohn