Náci esküvőt tartott egy pár Mexikóban

Mexikói zsidó és antirasszista csoportok tiltakoznak, miután a múlt héten egy pár náci témájú esküvőn házasodott össze – írja a JTA.

 

A csak keresztnevükön, Fernando és Josefina néven azonosított pár esküvőjére a mexikói Tlaxcalában került sor április 29-én – Adolf Hitler és Eva Braun esküvőjének 77. évfordulóján.

Az esküvőről készült fotókon a vőlegény náci SS-tisztnek van öltözve, a menyasszony pedig egy Volkswagen Bogár tetején látható, amelyet terepmintásra festettek, náci zászlóval drapíroztak és SS-villámokkal ellátott hamis rendszámtáblát kapott.

Fernando, aki a mexikói média szerint köztisztviselő, azt mondta, hogy a pár azért választotta a náci témát, mert tisztelik Hitlert.

„Megértem, hogy sok ember számára Hitler a népirtást, a rasszizmust és az erőszakot jelenti. Az emberek viszont úgy ítélkeznek, hogy nincsenek tudatában minden ténynek”

– mondta a vőlegény a Milenio mexikói hírügynökségnek.

„Hitler vegetáriánus volt, aki megmentette országát az éhínségtől, és visszaadta népének az első világháborúban elvesztett földeket. A barátai és a családja imádta őt. Azt hisszük, hogy Hitler rasszista volt, de üdvözölte Jesse Owens-t az 1936-os olimpián”

– tette hozzá.

Az esküvői párról készült fotók vírusként terjedtek a közösségi médiában, ami a helyi hatóságok és a zsidó közösség vezetőinek elítélését váltotta ki.

 

forrás