Néhány szabálysértő miatt egy teljes haszid zarándokcsoportot büntetett a Lufthansa

Egy videó szerint a Lufthansa egyik alkalmazottja beismeri, hogy a légitársaság néhány zsidó utas szabálysértése miatt kollektíven büntette azt a mintegy százötven fős haszid csoportot, amely Németországból utazott volna Bodrogkeresztúrra, reb Sájele sírjához. A haszidok múlt szerdán szálltak le Frankfurtban, hogy ott felszálljanak a Magyarországra tartó repülőgépre, ám a maszkviselési szabályok be nem tartása miatt a Lufthansa nem engedélyezte csoport tagjainak az átszállást.

Helyszíni beszámolók szerint alig pár utas nem tartotta be a maszkviselési szabályokat, ez konfliktushoz vezetett a légiutaskísérőkkel. A haszidok ugyanakkor sérelmezték, hogy nem zsidó utasok sem viseltek maszkot a járaton, ám ők folytathatták az útjukat.

DansDeals on Twitter: „YouTube just removed our video showing a Lufthansa supervisor blaming problems on #TheJews due to it „violating our hate speech policy”. Don’t stay silent on #AntiSemitism! Share this story and video!https://t.co/Qx2ONkJhdS@ElonMusk @youtube pic.twitter.com/ANpnNKyTEs / Twitter”

YouTube just removed our video showing a Lufthansa supervisor blaming problems on #TheJews due to it „violating our hate speech policy”. Don’t stay silent on #AntiSemitism! Share this story and video!https://t.co/Qx2ONkJhdS@ElonMusk @youtube pic.twitter.com/ANpnNKyTEs

A videóból kiderül: az egyik utas számon kéri a légiutaskísérőt, hogy néhány szabálysértés miatt miért büntetik az egész zarándokcsoportot. Az alkalmazott úgy fogalmazott, hogy „a zsidó emberek okozták a problémát”, majd hozzátette, „a zsidó emberek, akik a JFK-ról repültek”.

A beszélgetés során azt is megjegyezte, hogy „mindenki fizet a pár ember [cselekedeteiért]” – olvasható a VINews oldalán.

A videót a YouTube-ra is feltöltötték, ám a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályozások miatt már nem elérhető a tartalom.