Mélyen gyökerezik a Jobbik rasszizmzusa

Ulics: Zsidó mentes Magyarországot!

Ulics: Zsidó mentes Magyarországot!

Túlságosan mélyen gyökeredzik a Jobbikban a rasszizmus és az antiszemitizmus. Hiába próbálja Vona Gábor szemlesütve magyarázni, hogy az ő pártja mennyire nem szélsőséges, minden napra jut egy hír, ami ezt cáfolja. Nemrégiben derült ki a frissen megválaszott mezőtúri jelöltjükről, hogy cigány gyerekeket ólommal szeretne elcsendesíteni, rá pár napra pedig a hódmezővásárhelyi Jobbik-elnökről, hogy antiszemita tartalmakat posztol. Vona Gábor egy sajtótájékoztatóján a kényes témákról azzal próbálta elterelni a szót, hogy a tapolcai jelöltjükre hívta fel a figyelmet, aki egy lendülettel volt képes egyesíteni a két témát. Közben a Jobbik budapesti alelnöke tüntetőleg ülve maradt, amikor az angyalföldi képviselő-testület Schweitzer József főrabbira egyperces néma felállással emlékezett. A Jobbik vezetése nem talált ebben semmi kivetni valót.

A 4024.hu című debreceni hírportál dr. Ulics Erika „írói munkásságából” szemelvényezett. Ulics a Facebook-oldalán megosztott Szálasi-idézeteket, megemlékezett a nyilas vezér születésnapjáról, kifejezte Zsír magyar óhaját (sic!), hogy ő Zsidó mentes Magyarországot és világot (sic!) szeretne. De nem csak a Facebookon, hanem a Jobbik honlapjának derecskei aloldalán is írogat. Szinte pontosan egy éve a Kitörés napjára emlékezve írta, hogy szerinte az a becsület és a hősiesség napja volt, fél éve arra panaszkodott, hogy nem engedték őket egy Izrael melletti megmozduláson provokálni, alig egy hónapja pedig azon sajnálkozott, hogy az év első babája cigány, nem magyar.

Ulics Erika Szálasi-idézete

Ulics Erika Szálasi-idézete

A rasszizmus és az antiszemitizmus nem csak a tagság körében tűnik általánosnak, hanem a vezetésben is megtalálható mind a mai napig. Vona Gábor stílusváltását erősen hiteltelenítni alelnöke, Novák Előd, aki decemberben holokausztipart emlegetett parlamenti felszólalásában, az új évet cigányozással kezdte, tegnap pedig ülve maradt, amikor a parlamenti képviselők Schweitzer József főrabbira emlékeztek. Úgy tűnik, Vona Gábor és Novák Előd a klasszikus hollywoodi klisét adják elő: Vona jó zsaruként próbálja eladni pártját az extremitásokat elutasító többségnek, Novák pedig rossz zsaruként összekacsint a szélsőségek iránt fogékony szavazóbázissal.