Megvertek egy idős zsidó bácsit London belvárosában

Kedd délután egy valószínűsíthetően antiszemita indíttatású támadás történt London Borough of Islington nevű kerületében, ahol egy fiatal férfi megtámadt egy idős zsidó embert. 

Az incidens kedd délután történt, amikor egy harmincas éveiben járó kopasz férfi nekirontott áldozatának. Az esetről a szemtanúk számoltak be az Islington Gazette-nek.

A beszámolójuk szerint a támadó először rákérdezett a hetvenes éveiben járó férfinél, hogy zsidó származású-e, majd arcon ütötte. Az áldozat feje az ütés következtében elkezdett vérezni, ekkor a fiatal támadó elmenekült a helyszínről. A rendőrség nyomoz az ügyben, a zsidó származású idős férfi sérülései nem súlyosak.

Marian Kennedy, az egyik szemtanú szerint minden előzmény nélkül támadt a kockás inget és kabátot viselő fiatal a teljesen védtelen idős bácsira. Az ököllel mért ütés következtében az áldozat szájából ömleni kezdett a vér.

A hölgy szerint a mániákusan viselkedő férfi többször is megüthette a jelek szerint áldozata felsőtestét, majd villámgyorsan elfutott a tett helyszínéről. Az idős bácsi elmondása szerint, még korábban soha nem találkozott támadójával.

Forrás: Islington Gazette