Leszedték a Kuruc.info óriásplakátját

Fotó: HVG Facebook

Fotó: HVG Facebook

A vs.hu fotósa már nem találta a helyén a nyíltan rasszista és antiszemita oldal, a Kuruc.info hirdetését a Budaörsi úton.

Csütörtök reggelre eltávolították az egyik Budaörsi úti társasház falán függő Kuruc.infót reklámozó plakátot – írja a vs.hu.

Mint arról beszámoltunk: volt kollégánk, Dezső András, az Index újságírója szerdán véleménycikkben számolt be arról, hogy adatait közzétették a Kuruc.infón, és azóta folyamatosan hívogatják – titkos telefonszámról – a gyalázkodók, illetve kapja a fenyegető sms-eket. Adatait vélhetően a Hungaroplakát nevű cég adta tovább a Kuruc.infónak, ám ők azt állítják, egy ügynökségnek továbbították a levelet, ám hogy melyiknek, nem árulják el. Az újságíró korábban azért érdeklődött a Hungaroplakátnál, mert egy óriásplakáton feltűnt neki az egyébként rejtőzködő életmódot folytató Kuruc.info hirdetése, és kíváncsi volt, kivel szerződött a reklámhelyet értékesítő cég.

A hvg.hu is kereste a Hungaroplakátot, hogy megtudjuk, ki és miért adta ki az újságíró levelét és elérhetőségeit, szerdán eljuttatott nyilatkozatukban azt írják: „A Kuruc.info Budaörsi úton elhelyezett óriásplakátjával kapcsolatban az alábbiakat kívánjuk közölni: A tárgybani reklámfelületet társaságunktól egy ügynökség bérelte. Társaságunk az ügynökség ügyfelével nem áll kapcsolatban, kilétét nem ismerjük. Társaságunk a Kuruc.info weboldallal nem áll kapcsolatban. Az index újságírója, megkeresését társaságunk központi e-mail címére küldte. Megkeresését továbbítottuk a reklámfelületet tőlünk megrendelő ügynökséghez, tekintettel arra, hogy a feltett kérdések megválaszolásához ők rendelkeztek információkkal. A reklámot haladéktalanul eltávolítottuk. Az ügyben egyéb információval nem rendelkezünk.”

A Kreatív Online-nak nyilatkozó Gátai Péter, a Hungaroplakát vezetője azt állította, engedélyt kértek az ügynökségtől, hogy kiadhassák a nevét, de egyelőre nem kaptak erre választ, így nem mondta el, melyik cégről van szó. A Cink szerint Dezső András feljelenést tesz az ügyben.

Az ügy egyébként Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőt is megmozgatta, aki a tőle megszokott kemény szavak kíséretében 72 órát adott a magyar ügyészségnek, hogy „törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja” a Kuruc.info hírportált.

Forrás: hvg.hu / vs.hu