Különgéppel segít mindenkinek hazajutni Izraelből az EMIH

Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség szervezésében különgép indul Budapestről Izraelbe, hogy a segítsen hazajuttatni Magyarországon rekedt izraelieket. A gép délután indul vissza, hogy az Izraelből visszatérni vágyó magyarokat repítse haza.

A különleges járat ahhoz hasonló akció, melyet két évvel ezelőtt szervezett az EMIH, akkor a koronavírus-járvány miatt megtorpant légiközlekedés miatt hazájukba igyekvő magyarokat és izraelieket segítve. Most az Izraelt ért terrorista támadás miatt van szükség a különgépre, melyet ez alkalommal is az EMIH szervez.

Az Izraelben dúló háború miatt a különgép nem a megszokott nemzetközi repülőtéren, hanem a Jeruzsálemtől délre, a Negev-sivatagban található Micpe rámoni katonai repülőtérre érkezik és onnan is indul vissza.

„Sokan keresték meg hitközségünket, hogy tudunk-e segíteni hazajutni. Ilyen kérések mind Magyarországon tartózkodó izraeliektől, mind Izraelben tartózkodó magyaroktól érkeztek. Azonnal elkezdtünk a megoldáson dolgozni”

– mondta az akcióról Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija.

A járat szervezésében kulcsszerepet játszott Oirechman Smuel rabbi, a Vörösmarty utcai Pesti Stibel imaház vezetője, a MAOIH főtitkára, aki elmondta, hogy

„fontos, hogy mindenki, aki egyik vagy másik irányban szeretné a különjáratot igénybevenni, miharabb regisztrájon”.

A járatinformációk:

Budapest, Magyarország (BUD – Micpe Ramon, Izrael (ETM)

járatszám: IZ292

Indulás: Október 12. csütörtök, 11:00 Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér (BUD)

Érkezés: Október 12. csütörtök, 15:45 Micpe Ramon (ETM)

Micpe Ramon, Izrael (ETM) – Budapest, Magyarország (BUD)

járatszám: IZ291

Indulás: Október 12. csütörtök, 16:45 Micpe Ramon (ETM)

Érkezés: Október 12. csütörtök, 20:20 Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér (BUD)

Jelentkezés ezen a formanyomtatványon lehet.