Külföldön találta meg a rendőrség a Holokauszt tagadó Jobbikost

Jobbik NagyszénásA Jobbik Magyarországért Mozgalom nagyszénási alapszervezetének honlapja http://nagyszenas.jobbik.hu/ 2011-es keltezéssel „Ismét izzik a Holokauszt” címmel, Pónya Attila aláírással tett közzé hosszú áltudományos cikket. A jobbikos szerző számtalan bekezdésen át taglalja történelmi elemzésnek beállított hamis adatait és következtetéseit, amelyben a Holokauszt relativizálástól végül eljut a Holokauszt tagadásáig, és megkérdőjelezi több százezer zsidó vallású magyar állampolgár deportálásának és szisztematikus kiirtásának tényét. Az úgynevezett tanulmány végén Pónya levonja a következtetést, miszerint több százezer zsidó önként távozott a háború után Izraelbe, és kizárólag ez vezetett a magyarországi zsidó közösség létszámának csökkenéséhez.

Bodnár Dániel a Tett és Védelem Alapítvány elnöke feljelentést tett nemzetiszocialista rendszer által elkövetett bűnök nyilvános kétségbe vonása bűncselekmény miatt, mivel a cikk írója megkérdőjelezi a gázkamrák létezését és a népirtás bekövetkezését.

A TEV feljelelentése alapján az Orosházi Rendőrkapitányság  bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Mivel a nyomozás során megálalpítást nyert, hogy a szerző a cikket szlovákiai IP címről töltötte fel -vélhetően abban bízva, hogy így az igazságszolgáltatás nem éri utol – az Orosházi Járási Ügyészség jogsegély keretében a szlovák igazságügyi hatóságokhoz fordult. A megkeresés eredményre vezetett, így ezen ok is elhárult az elkövető felkutatása és felelősségre vonása elől.