Kirúgta az Izrael eltörlésére buzdító munkatársát a CNN

Izrael-ellenes megjegyzései miatt vált meg a CNN egy munkatársától, Marc Lamont Hilltől, aki a zsidó ország eltörlésével kapcsolatos megjegyzést tett egy ENSZ eseményen.

A Temple University egyetemen média professzorként is működő 39-éves Hill egy ENSZ beszéd alatti kommentárjában a palesztin szélsőségesektől kölcsönzött “Szabadítsuk fel Palesztinát a folyótól a tengerig” megjegyzésével keltett botrányt.

Marc Lamont Hill szerződése megszűnt a CNN-nel”, idézte a mediate a vállalat szóvivőjét.

A Temple University elhatárolódott a professzor megjegyzéseitől. “Számos média felület idézte Marc Lamont Hill kijelentéseit az elmúlt 24 órában. Marc Lamont Hill nem képviseli a Temple University-t, csupán saját véleményét közli. Ennek ellenére elismerjük, hogy alkotmányos joga van magánemberként saját véleményét kifejezni”

Marc Lamont Hill

Izrael new yorki főkonzulja, Dani Dayan elismerően nyilatkozott Hill elbocsátásával kapcsolatban. “Üdvözlöm a CNN azon döntését, hogy megszakította munkakapcsolatát Marc Lamont Hillel”, írta Dayan, majd hozzátette, felszólítja az amerikaiakat, “erősen álljanak ki azon antiszemita eszme ellen, mely elvitatja a zsidók legitim jogát arra, hogy szabad népként saját földjükön éljenek. Az antiszemitizmus és a veszélyes politikai szélsőségesség nem válhat főáramúvá.”

Hill korábban kiállt az Izrael bojkottját munkáló BDS mozgalom mellett is: “nem támogathatunk olyan szűklátókörű politikát, ami azért szégyeníti meg a palesztinokat, mert ellenállnak, mert nem hajlandóak passzívan nézni az etnikai tisztogatást.”

A rendszeres Izrael-ellenes megnyilvánulásokról híres Hill legutóbb az Iszlám Nemzet szervezet vezetőjének, Louis Farrakhannak támogatásával vívta ki amerikai zsidó csoportok haragját.

Forrás: Algemeiner