Megfélemlíti a Labour a párton belüli antiszemitizmussal szemben fellépőket

A brit Munkáspártot számos helyről éri vád, miszerint folyamatosan a párton belüli antiszemitizmus áldozatainak elhallgattatásán, valamint a zsidó-ellenesség ellen fellépő párttagok megfélemlítésén dolgozik.

Nemrég került napvilágra a hír, miszerint a Labour figyelmeztette a párton belüli antiszemitizmusról jelentést tevő párttagjait, ne hozzák nyilvánosságra panaszaikat, különben negatív következményekkel nézhetnek szembe.

A Munkáspárton belüli tisztviselők a beszámolók szerint arra utasították tagtársaikat, “panaszaikat tartsák meg maguknak”, vagy ha nem teszik, a párt nem fogja kivizsgálni azokat, és nem léptet életbe szankciókat az antiszemita megnyilvánulással vádolt párttaggal kapcsolatban.

Tartsa meg a panaszával kapcsolatos információit magának, ne ossza meg azokat harmadik féllel vagy a médiával (beleértve a közösségi médiát is)”, szólt a panaszt benyújtó párttagoknak intézett utasítás a The Daily Mail riportja szerint.

Amennyiben nem így jár el, a párt fenntartja magának a jogot, hogy bizalmas információi védelmének érdekében lépéseket tegyen, így panaszát nem tudja a továbbiakban figyelembe venni. Ezen felül a párt szabályainak megszegése miatt fegyelmi eljárás alá is vonható.”

A hír heves reakciókat, kritikát váltott ki a párton belül és kívül egyaránt.

Andrew Percy konzervatív parlamenti képviselő az említett politikát egyszerűen “szájpecek záradéknak” titulálta.

Ez nem más, mint egy olyan szájpecek záradék, amit a Labour már számos esetben kritikával illetett.”

A ‘Labour az antiszemitizmus ellen’ csoport erőteljesen kritizálta a pártvezetést a megfélemlítő eljárásért.

Ahelyett, hogy az antiszemitizmus ellen lépne fel, a Munkáspárt igyekszik megfélemlíteni és megbüntetni azokat akik felszólalnak az ellen. Nem hagyjuk magunkat eltántorítani és elnémítani.”, jelentette ki a csoport.

Forrás: Arutz Sheva