„Kár, hogy a nácik nem gázosítottak el” — zaklatják a zsidó diákokat Hollandiában

A „Szabad Palesztinát” jelszavú antiszemita iskolai zaklatások visszaszorítására szólított fel a holland oktatási minisztérium — írja a The Algemeiner.

Egy holland parlamenti képviselő azt követeli, hogy a holland oktatási minisztérium hozzon sürgős intézkedéseket az iskolai antiszemitizmus elleni küzdelem érdekében, miután megjelent egy megdöbbentő cikk, amely feltárta az antiszemita zaklatást, amelyet számos zsidó diák szenvedett el az Izrael és a gázai Hamász rezsim közötti májusi fegyveres konfliktus során.

Roelof Bisschop konzervatív parlamenti képviselő kedden Arie Slob és Ingrid van Engelshoven, holland oktatási minisztereknek címzett levelében éles hangon kérdezte meg, hogy tudnak-e a holland zsidó újság, a Nieuw Israëlietisch Weekblad június 14-i cikkéről, amely a „Gyermekem nem akar többé zsidó lenni” címet viselte.

Az Esther Voet újságíró tollából született cikk a szülőkkel készített interjúk révén – akiknek a nevét a személyazonosságuk védelme érdekében megváltoztatta – felkavaró részletességgel mutatja be azokat a megpróbáltatásokat, amelyeket több, Hollandiában különböző állami iskolákba járó zsidó gyermek átélt.

Egy izraeli származású, három tinédzser édesanyja, aki Annaként mutatkozott be elmondta, hogy két legkisebb gyermeke kénytelen volt eltitkolni zsidságát, mert az osztálytársak – gyakran tanáraik tudtával – becsmérelték Izraelt.

„A középső gyermekem most váltott iskolát, és ott senkinek sem mondta el, hogy zsidó”

— mondta Anna.

„Amikor az osztálytársai megkérdezik tőle, hogy miért van ilyen zsidó keresztneve, azt válaszolja, hogy ez egy mormon, bibliai név.”

A továbbiakban aggódva mondta el, hogy a legkisebb gyermekét lehető legbántóbb sértésekkel dobálják meg.

„Az anyád izraeli, a családod embereket öl, és az anyád is ezt csinálja”

— kiabáltak vele.

„Ezután két napig otthon tartottam, annyira le volt törve”

— mondta Anna.

Anna elmondta, hogy a lánya azt mondta neki, hogy többé nem akarja magát zsidónak vallani.

„Mama” – mondta, amikor egy nap hazaért – „át akarok térni a katolikus hitre”

— emlékezett vissza Anna.

„Mostantól kezdve nem akarok többé ajándékokat hanukára, hanem karácsonyra”. Próbáltam meggyőzni arról, hogy zsidónak lenni is lehet szórakoztató, de nem sikerült”.

 

a cikk itt folytatódik: neokohn