Idén is megrendezték az EBESZ emberjogi konferenciáját

Az EBESZ varsói konferenciája

Az EBESZ varsói konferenciája

Az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) szeptember 21. és október 2. között tartotta szokásos éves emberi jogi kérdésekkel foglalkozó nagyszabású konferenciáját Human Dimension Implementation Meeting (Emberi tényező figyelembevétele) címmel Varsóban, számos tagállam részvételével.

A eseményt, mely Európa legjelentősebb emberi jogi találkozójaként ismert, minden évben megrendezik, mint a szervezet 57 tagállamának és partnerének értekezletét, ahol alkalom nyílik arra, hogy az érintett nemzetközi szervezetek, a civil társadalom képviselői és a téma más elkötelezett meghatározó szereplői eszmecserét folytassanak a közös kihívásokról, megosszák a jó gyakorlatokat, és ajánlásokat fogalmazzanak meg a további előrelépés érdekében

A rangos eseményen Magyarországot a TEV részéről dr. Bozó Inez, az alapítvány jogásza és Szalai Kálmán az alapítvány titkára képviselte. A konferencián alkalmuk nyílt megbeszéléseket folytatni Michael Georg Link-kel, az EBESZ varsói székhelyű Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok irodájának vezetőjével a nemzetközi szervezet jővő évi német elnökségének tervezett programjairól. Ezen kívül tárgyaltak Anne Giebel antiszemitizmus elleni fellépés programjait koordináló szakértővel, akinek tájékoztatást adtak a magyarországi rendvédelmi szervek számára a TEV által kidolgozott gyűlöletcselekményekről szóló oktatási programról.