Horogkeresztes zászlók is előkerültek az ingázó kanadai kamionosok kötelező oltása elleni demonstráción

Horogkeresztek és más gyűlöletszimbólumok is megjelentek a Szabadságkonvojnak nevezett ottawai tüntetésen, amelyre egész Kanada területéről érkeztek kamion- és teherautókonvojok, hogy a kötelező oltást vagy kéthetes karantént előíró új szabályok ellen tiltakozzanak.

A demonstráción több csoport is a fasizmushoz hasonlította a kötelező oltásra vonatkozó intézkedéseket, a horogkeresztek mellett legalább egy esetben a konföderációs zászló is feltűnt. A megmozduláson jelen lévő újságírók szerint gyűlöletbeszédnek és erőszaknak voltak kitéve, miközben az eseményekről tudósítottak. A Canadian Broadcasting Corporation egyik riporterét „rabszolgavérű árulónak” nevezték, miután interjút kért a tüntetés szervezőitől – írja a Times of Israel.

Forrás: Reddit

A Konzervatív Párt képviselője, Michael Cooper is támogatásáról biztosította a tüntetőket. A politikus interjút is adott az egyik kanadai hírcsatornának, miközben mögötte egy horogkeresztekkel borított kanadai zászlót tartó tüntető sétált. Cooper később közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy nem volt tudomása a mögötte zajló történésekről, ha tudta volna, elítéli. Twitteren közzétett állásfoglalásában azt írja, a tüntető nem képviseli azt a több ezer békés tiltakozót, akik kanadai zászlót lengettek és felelősségteljesen viselkedtek. „Továbbra is mellettük állok, és velük együtt harcolok” – hangsúlyozta.