Holokauszt-tagadó vezetne túrát a náci haláltáborokban

A hírhedt brit író és holokauszt-tagadó, David Irving csoportos idegenvezetést vállal az „ellentmondásos haláltáborokban”, Majdanekben, Sobiborban, Treblinkában és Belzecben, ahol, bár ő tagadja, több millió zsidót gyilkoltak meg a nácik.

A holokauszttal kapcsolatos nézetei miatt hiteltelenné vált brit történész, David Irving, akit a zsidókat érő népirtás tagadása miatt be is börtönöztek Ausztriában, második világháborús haláltáborokban vezetett túráin keresztül mutatná be a „náci történelmet”.

 

A túrákat „Ellentmondásos Táborok” néven népszerűsítik, melynek keretében a Reinhard náci művelet által érintett, az egész európai zsidóság kiirtására tervezett haláltábort végig látogathatják az érdeklődők.

 

Irving már megkezdte a részvételi díjak begyűjtését honlapján keresztül, emellett korai regisztrációs kedvezményt is kínál. A kilenc napos túrák szeptemberben indulnak. Külön kiemelte, nem téríti vissza a befizetett összegeket, ha esetleg valamelyik helyszínről kitiltanák őket.

 

Előadásaiban diákjait rendszeresen arra buzdítja, legyenek szkeptikusak mindazzal kapcsolatban, amire tanáraik a haláltáborokkal és a gázkamrákkal kapcsolatban oktatják őket.

2011-s majdaneki látogatása során Irving egyenesen kijelentette: az ottani krematóriumok „hamisítványok, amiket a második világháború után építettek”.

 

Az Auschwitz-Birkenau Emlékhely és Múzeum elítélte a holokauszt-tagadó szándékát, és reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy azokra végül nem került sor.

 

„A holokauszt-tagadás egy fals összeesküvés-elmélet. Annak ellenére, hogy tényszerűen hasonlít a lapos föld elmélet állításaira, valójában veszélyes és arra használják, hogy antiszemitizmust és gyűlölködést fedezzenek fele. A holokauszt-tagadók jelenléte a népirtás helyszínein sértő az áldozatokra nézően.”

 

Forrás: Ynet