Hollywood „antiszemita módon” elnyomta a ’80-as évek izraeli rendezőit

Quentin Tarantino díjnyertes rendező a Jeruzsálemi Filmfesztivál csütörtökön tartott panelbeszélgetésén arról beszélt, hogy régóta csodálja Menachem Golan és Yoram Globus izraeli rendezőket az 1980-as években készült gyors tempójú, akciódús filmjeik iránt – írja a The Times of Israel.

A jeruzsálemi Cinematheque-ben tartott estet a Cannon Filmsnek szentelték, annak a csődbe jutott filmvállalatnak, amelyet 1979-ben az unokatestvérek és filmproducerek, Golan és Globus vásároltak meg 500 ezer dollárért.

„Imádtam a Cannon Films-t a 80-as években”

– mondta Tarantino.

„Nagyon szerelmes voltam abba a cégbe. Úgy gondoltuk, ha találkozunk Menahemmel és Yorammal, akkor adnak nekünk egy esélyt”.

Tarantino beszélt a Hollywoodban való érvényesülése előtti éveiről, amikor ő és Roger Avary, aki egy videotékában dolgozott együtt vele, majd a Ponyvaregényen is, órákon át nézte a Golan és Globus által készített filmeket.

„Az amerikai sajtó és a szaklapok gúnyt űztek belőlük, ahogy a hollywoodi közösség is, és nem vette őket komolyan. Őszintén szólva antiszemita módon”

– mondta Tarantino.

„Amit én és Roger láttunk, az két srác volt, akik megpróbáltak szembeszállni az iparággal, megpróbáltak szembeszállni Hollywooddal, és olyan filmeket csinálni, amilyeneket ők akartak”.

Abban az időben Hollywood nagyon zárt helynek tűnt Tarantino és Avary számára, és úgy gondolták, hogy ha

„valahogy találkoznának Yorammal és Menachemmel, akkor talán adnának nekünk egy esélyt”

– mondta Tarantino.

 

forrás: neokohn