Ha Tomcat lenne a miniszterelnök, tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel” – bömbölte egy hangszóró a Blaha Lujza téri villamosmegállóban

Egy Telex olvasó jelezte, hogy a a Blaha Lujza téri villamosmegállóban az egyik reklámtábla fölötti hangszóróból furcsa felvételek hallhatók.  A Telex is kiment a helyszínre, és a Nyugati pályaudvar irányába közlekedő villamos megállójában valóban ott volt egy fekete hangszóró, amiből nagy hangerővel szóltak egyelőre beazonosítatlan hátterű, főként zsidózós szövegek.

A BKV–BKK emberei már a helyszínen tartózkodtak, és azt mondták, nem hozzájuk tartozik a hangszóró. Egyelőre nem lehet tudni, kinek az akciójáról van szó. Nem szóltak folyamatosan a felvételek, többnyire akkor „csendültek fel”, amikor begördült egy villamos, és szálltak le róla az emberek.

A Telex szerint Kétféle szöveg ismétlődött. A rövidebb felvételen volt arról esett szó, mi lenne, ha Tomcat, az utóbbi időben újra aktív radikális aktivista lenne a miniszterelnök, amire az a válasz érkezett, hogy akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel”, a „más véleményűeket” pedig „karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”. A másik felvételen pedig valaki arról beszélt, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók.

Zsidózás a Blaha Lujza téren

No Description

A Telex kérdéseket küldött a rendőrségnek és az Europeum bevásárlóközpontnak is, mivel az egyik felvétel elején a hekkelés miatt a cég neve is elhangzott, a hangszóró pedig az áruház hirdetése fölé volt elhelyezve. A BKV-t is keresték, ők illetékesség hiányában továbbították a megkeresést a Fővárosi Önkormányzatnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg vizsgálja a sugárzott szöveg tartalmát.

A bevásárlóközpontot üzemeltető CPI Hungary azt közölte a Telexszel, hogy az Europeum Bevásárlóközpont vezetősége mindent megtesz, hogy a hatósági nyomozást támogassa.

A villamosmegálló reklámtábláit kihelyező JCDecaux reklámcég azt írta a lapnak: „A Blaha Lujza téri megállóban a JCDecaux által kihelyezett műszaki megoldást hackertámadás érte, amelyről ma kaptunk értesítést. A hibát azonnal elhárítottuk, ugyanakkor együttműködünk a hatóságokkal az ügy kivizsgálásában.”

Címlapkép: részlet a Telex helyszíni videójából