Fegyverrel fenyegettek meg egy zsidó asszonyt saját háza előtt Belgiumban

Az asszonyra, kinek családja már hónapok óta antiszemita megfélemlítés célpontja volt, saját belgiumi otthona előtt rántottak fegyvert. A belga média által csak Nicole-ként megnevezett asszony a SudPresse média csoport információi szerint október 9-én szenvedte el a támadást a Marchienne-au-Pontbeli otthona előtt, a Brüsszeltől 50 kilométerre fekvő Charleroi külvárosában.

A lőfegyveres támadásra visszaemlékezve Nicole a következőképp nyilatkozott az esetről a SudPresse-nek: “Éppen megálltunk egy piros lámpánál az utcánk közelében levő fodrász-szalon előtt. Felismertem ott egy szakállas férfit, aki más verbálisan többször nekem esett az előző hetekben. Odafordult hozzánk. Először a férjemre nézett, aztán rám, ahogy kimondta ’Golyót fogok repíteni a fejedbe’”
Ezután, Nicole beszámolója szerint, elővett egy pisztolyt, és egyenesen rászegezte.
Korábban a La Meuse regionális napilap rendszeresen cikkezett a párt érintő zaklatási esetekről. Két évig viszonylagos nyugalomban éltek Marchienne-au-Pontbeli otthonukban, azonban a nyáron az asszonyt és családját ismeretlen elkövetők elkezdték visszatérő módon zaklatni, halálos fenyegetéseket dobni a postaládáikba, és antiszemita graffitikkel csúfítani el az ajtajukat.

“Nagyon féltünk elhagyni az otthonunkat, amióta ez elkezdődött,” nyilatkozta a chilei születésű Nicole a lapnak. ”Sokak számára kiderült, hogy zsidó származásúak vagyunk, és most folyamatosan halálos fenyegetéseket kapunk.
A pár számos panaszt tett a rendőrségen, de még egyetlen gyanúsítottat sem sikerült kézre keríteni.
A napokban, az esettől függetlenül két másik antiszemita incidens is történt, melynek során zsidókat gyalázó graffitik jelentek meg Párizs egyik gazdasági egyetemén, valamint egy kelet-franciaországi önkormányzati épületen, a helyi zsidó közösségek vezetőinek határozott tiltakozó nyilatkozatait vonva maguk után.
A hét elején, Párizsban antiszemita graffiti jelent meg német ”Juden” felirattal, horogkeresztek társaságában a HEC üzleti főiskola falain. Ezzel majdnem egy időben, a kelet-francia Zoebersdorf városában ismeretlen elkövetők a városháza épületére a ”Marx, mocskos zsidók, bevándorlók takarodjatok” feliratot vésték fel.
Forrás: JTA