Facebookon zsidózott a Mi Hazánk Mozgalom békési képviselője

Nyilvános Facebook bejegyzésben judapestezett Földesi Mihály, a Mi Hazánk Mozgalom békési képviselője. A politikai alakulattól nem áll távol a zsidó közösséggel szembeni gyűlöletbeszéd gyakori használata, tevékenységüket kiemelt figyelemmel követi a Tett és Védelem Alapítvány.

A Fidesz-KDNP békési képviselőcsoportja és helyi szervezete, a Fidelitas helyi szervezete, a Békési Kisgazdakör, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, valamint a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör közös közleményben reagált Földesi szavaira, megdöbbenésüknek adva hangot a holokauszt nemzetközi emléknapja előtt közzétett zsidóellenes tartalmú nyilvános bejegyzés miatt. A jobboldali szervezetek a közéletből való távozásra szólították fel azokat a politikusokat, akik a más népcsoportok elleni gyűlöletkeltésből, faji alapú diszkriminációból kívánnak politikai tőkét kovácsolni, egyben mandátumának visszaadására kérték Földesi Mihályt.

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa utóbb módosította az ominózus bejegyzést, eltávolítva a kifogásolt – Judapest, Zsidesz – kifejezéseket. A Beol hírportál megkeresésére Földesi Mihály úgy reagált, hogy szerinte nem zsidózott, a szövegből pedig mindenki azt ért, amit akar, ő az átláthatóságot kérte volna számon. Hozzátette: a bejegyzés szövegét azért javította, mert egy hozzászóló véleménye rádöbbentette, nem mindenki azt értette, amit ki akart fejezni.