Európa végnapjai

HAMASZ

HAMASZ-aktivisták. Terroristák vajon?

Elképesztő cinizmusról tett tanúbizonyságot az Európai Bíróság azzal a lépésével, amellyel tegnap levették a terrorszervezetek listájáról a Hamaszt, a Közel-Kelet egyik leghírhedtebb és legnagyobb terrorista szervezetét, amelynek nyíltan vállalt célja a zsidó állam teljes megszüntetése, és Izrael helyén egy palesztin állam létrehozása Jeruzsálem fővárossal.

A bíróság pusztán technika kérdésnek aposztrofálta a mindenkit megdöbbentő döntést, amelyet indoklásuk szerint „a médiából és az internetről leszűrt következtetések alapozták meg”, és ezen bizonyítékok nem kellően megalapozottak az európai standard szerint. A terrorszervezet javai, bankszámlái még három hónapig befagyasztva maradhatnak, ez idő alatt élhetnek fellebbezési jogukkal a civilizált világ intézményei.

Az Európai Bíróság megkérdőjelezhető döntésével egyidőben az Európai Parlament képviselői a strasbourgi plenáris ülésen szerdán nagy többséggel állásfoglalást szavaztak meg, amely elvben támogatja a palesztin államiság elismerését. Mindkét plénum határozata súlyosan hamis üzenetet hordoz. Egy legitim, a mindennapos hírekben gyakran előforduló, kétállami megoldásért küzdő, szabadságharcos politikai alakulat képét próbálják ébreszteni, miközben a Hamasz tényszerűen az összes zsidó kiirtására esküdött fel a Közel-Keleten, és törekszik rá nap mint nap.

A zsidó nép folyamatos élethalálharcot vív az 1987-ben alapított Hamasszal, amely minden Izrael-ellenes intifáda résztvevője és egyik fő mozgatórugója volt. A születése pillanata óta létéért küzdő Izrael állam miniszterelnöke, Benjamin Netenjahu kijelentette: „A Hamasz egy gyilkos terrorista szervezet, amelynek chartája kimondja, hogy a cél Izrael megsemmisítése. Elszántsággal és erővel harcolni fogunk ellene, nehogy megvalósíthassa a céljait.”

Forrás: Ynet News

Szalai Kálmán