Drámai mértékben növekedett az antiszemita bűncselekmények száma New Yorkban

A New York-i rendőrség jelentése szerint 2022 márciusában 92%-kal ugrottak meg az incidensek az előző év azonos időszakához képest.

 

 

Az antiszemita bűncselekmények száma New Yorkban 92%-kal nőtt 2022 márciusában a 2021-es év márciusához képest – derül ki a New York-i rendőrség múlt héten közzétett hivatalos adataiból.

A statisztikák szerint idén márciusban 23 antiszemita gyűlölet-bűncselekmény történt, ami a tavalyi év azonos időszakában bejelentett 12 incidenshez képest drámai növekedést jelent. Februárban a New York-i rendőrség 56 zsidók elleni gyűlöletcselekményt jelentett.

Az adatok azért is különösen aggasztók, mert nem csak március hónap, de 2022 teljes első negyedévében 250%-os növekedést regisztráltak az ilyen incidensek számában 2021 azonos időszakához képest.

Összesen 94 zsidók ellen irányuló bűncselekményről érkezett jelentés az elmúlt három hónapban. Ezek között voltak fizikai támadások, szóbeli erőszak, vandalizmus és egyéb gyűlöletcselekmények.

Az antiszemita incidensek számának növekedése szinte egyenesen arányos New York város bűnözési statisztikájának romlásával. A New York-i rendőrség szerint a bűnözés több mint 36%-kal nőtt a múlt hónapban az egy évvel ezelőttihez képest.

„A New York-i rendőrség továbbra is olyan igazságos, hatékony és érzékeny rendőri munkát fog végezni, amely a legjobban tükrözi az általunk szolgált közösségek igényeit” – mondta Keechant L. Sewell rendőrfőnök — számol be a Jewish News Syndicate.

forrás