Régen még holokauszttagadó kazettákat árult az állami média közszolgálatiságáért aggódó Bencsik Gábor

Az újságírónak emiatt kellett távoznia a kilencvenes években a MÚOSZ főtitkári posztjáról.

Holokauszttagadó videókazettákat árusított Bencsik Gábor, a Magyar Krónika és a Magyar Demokrata jelenlegi munkatársa, Bencsik Andrásnak, a Fidesz-közeli Demokrata főszerkesztőjének az öccse a ’90-es években – írja a Media1. Korabeli sajtóarchívumok alapján a napokban a közszolgálati televízió politikai elfogultságát tarthatatlannak nevező újságírónak pont emiatt kellett távoznia a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) főtitkári székéből 1998 nyarán.

A 16 Óra leleplező riportja nyomán a MÚOSZ egykori nyomtatott lapja, a Magyar Sajtó (MASA) az 1998. évi 9. számban írta meg, hogy  a szervezet etikai bizottsága elmarasztalta Bencsik Gábort, miután kiderült, hogy a szervezetnél betöltött választott tisztségével párhuzamosan egy pincében működő üzlethelyiségben olyan videókazettákat árult, amelyek megkérdőjelezték, hogy a holokauszt a történelmi tények által bizonyított formájában megtörtént. Wisinger István, a MÚOSZ akkori elnöke bejelentette, Bencsik le is mondott a főtitkári pozíciójáról.

Bencsik Gábor a minap a negyedik kétharmad után jött rá, hogy elfogult a magyar közszolgálati televízió. Erről szóló Facebook-posztját a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is kedvelte, amit „szívecskével” jelzett. A Media1 azt írja, nem azért hívja fel a figyelmet Bencsik Gábor múltjának erre az epizódjára, hogy kétségbe vonja a fellépését, hanem hogy megdöbbenésének adjon hangot, amiért egy holokauszt-tagadó kazettá terjesztéséből profitáló személy a média, illetve a Fidesz közelében maradhatott.

Azután egyébként, hogy megjelent a Facebook-posztja, Bencsik Gábort elkezdte támadni a kormányközeli média egy másik „leleplezéssel”, miszerint korábban Soros György által finanszírozott alapítványnak dolgozott. Az újságíróról, aki erre egy újabb bejegyzésben A tanú című film egy részletének fotójával reagált, a Media1 azt írta, ez ez nem is volt titok, 1993 és 1997 között Bencsik Gábor a Soros Alapítvány Tényfeltáró újságírás programja kuratóriumának elnöke volt

 

 

forrás