„Brooklynban mindenki tudja, hogy a zsidók gazdagok. Ezért történnek a támadások”

Kamerák előtt kérdezték Brooklyn járókelőit arról, mit gondolnak az elmúlt hetek antiszemita támadásairól. A válaszok ijesztő képet festenek.

 

Ahogy a Neokohn korábban is beszámolt róla, az elmúlt hetekben antiszemita támadássorozat sokkolta a zsidó közösségeket New Yorkban. Ennek éppúgy része volt a négy halálos áldozatot követelő lövöldözés Jersey egyik kóser szupermarketjében, mint az ortodoxok elleni késeléses támadás Monsey-ban.

A történtek kapcsán Ami Horowitz aktivista, a konzervatív PragerU csapat tagja ismét utcára vonult, hogy szondázza a közvéleményt. A férfi Brooklyn afro-amerikaiak által sűrűn lakott részein járt — ugyanis az általa felidézett bűncselekményeknek kizárólag színes bőrű elkövetői voltak.

Arra a kérdésre, hogy miért támadhattak afro-amerikaiak zsidó lakosokra, többen szinte ugyanazt a választ adták.

„Én nem vagyok rasszista vagy antiszemita, de úgy tűnik, a zsidó emberek minden épületet birtokolnak. Minden náluk van és semmit nem osztanak meg másokkal”

— mondta egy középkorú férfi. Majd hozzátette a kamerák előtt: „Nem szeretnék visszamenni a második világháborúba vagy Hitlerhez, de minden ingóság az ő tulajdonukban van, és nem is próbálnak segíteni nekünk”.

Egy fiatal nő szintén az ingatlanhelyzetet idézte fel a történtek kapcsán: „Nem mondjuk, hogy ez helyes, de elveszik az épületeinket és mindent próbálnak drágábbá tenni a számunkra.”

„Brooklynban mindenki tudja, hogy a zsidók gazdagok. Ezért történnek a támadások” — jelentette ki egy másik megszólaltatott fiatalember,

miközben egy indulatos hölgy leszögezte, szerinte a stáb csak provokálta a járókelőket és az érintett brooklyni negyed többsége nem ért egyet a gyűlölködőkkel. Hozzá hasonlóan egy idős férfi is a szeretetet nevezte megoldásnak, ugyanakkor sérelmezte, hogy szerinte a zsidók tartják kezükben a munkahelyeket és a gazdasági növekedést is.

Volt, aki szerint a zsidók nem is tekinthetőek amerikaiaknak, és azért mennek Amerikába az „ő országukból”, hogy utána oda küldjék vissza a pénzt. Arra a kérdésre, hogy vajon a feketéknek van-e okuk zsidókra támadni, egy fiatal fiú azt felelte a videó végén:

„Nem mondanám, hogy van rá okuk, de érthető, mert mindenki csak elvesz tőlünk”.

forrás: neokohn