A Médiatanács vizsgálja felül Siklósi Beatrix kinevezését!

Budapest, 2020. január 10 – A Tett és Védelem Alapítvány levélben kérte fel Budai Lászlót, dr. Hankiss Ágnest, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt, mint az MTVA felett kezelői jogokat gyakorló Médiatanács tagjait, hogy a Mucsányi Mariannát váltó Siklósi Beatrix Kossuth rádióban történő elnöki kinevezését vizsgálják felül a korábban napvilágot látott szélsőséges kijelentései és tevékenysége okán.

A közmédia szerepe a nemzeti egység megteremtése és képviselete. Egy ilyen fontos pozícióba csakis olyan személyt lehet kinevezni, akinek korábbi tevékenysége nem a megosztást és a kirekesztést képviseli, hanem az egységet és a toleranciát.

Mint emlékezetes, Siklósit még 2014-ben a történelmi egyházak nyomására kellett visszahívni az állami tévé vallási műsorainak éléről, miután rendszeresen antiszemita posztokat, rasszista vicceket, és kurucinfós írásokat osztott meg a Facebookon. 2018-ban őt nevezték ki az M5 kulturális csatorna élére, ahol az utóbbi években olyan műsorok is lemehettek, mint amikor arról beszéltek a stúdióban, hogy a Waffen SS Budapesten harcoló katonái is megérdemlik a hősi jelzőt.

Alapítványunk már 2018-ban tiltakozott Siklósi kinevezése miatt, mivel Siklósit olyan pozícióba helyezték, amelynek betöltésére minden szempontból alkalmatlan a TEV megítélése szerint.

Véleményünk halmozottan is érvényes most, hogy a Kossuth Rádió csatornaigazgatójává nevezték ki az antiszemita provokációiról közismert médiamunkást.

A TEV szerint Siklósi korábbi megnyilatkozásai nem felelnek meg a szakmai és etikai alapelveknek, ezért alkalmatlan arra, hogy a Kossuth Rádió csatornaigazgatója legyen. Ezért a TEV, mint az antiszemitizmus elleni fellépés magyarországi szervezete, arra kéri az MTVA vezérigazgatóját és a felette kezelői jogokat gyakorló Mádiatanácsot, hogy vizsgálja felül Siklósi kinevezését.