Börtönbüntetésre ítélték a nőt, aki zsidók áldozatainak nevezte a londoni tűzvész 72 halottját

Az 51 éves Tahra Ahmed látszólag önkénteskedni ment a 2017-es katasztrófa helyszínére, majd antiszemita tartalmú videót készített.

 

 

Tizenegy hónapos börtönbüntetésre ítélték azt a brit nőt, aki azt állította korábban, hogy a 2017-es londoni Grenfell Toronynál keletkezett tűz áldozatai „zsidó áldozatban égtek el” – derül ki az Algemeiner cikkéből.

A tűzeset 2017 június 14-én történt, amikor egy elektromos berendezés meghibásodott és az így keletkezett lángokkal csaknem három napon át folyamatosan küzdöttek a tűzoltók.

Az elhunyt 72 áldozatból 12 gyermek volt.

A The Guardian szerint az 51 éves Tahra Ahmed látszólag önkéntesként érkezett a katasztrófa helyszínére, hogy az áldozatokat segítse, majd egy olyan videót osztott meg, amiben antiszemita vádat fogalmazott meg.

„Nézzék meg a felvételeket azokról, akik a pokolba ragadtak, lángokkal a hátuk mögött. Elevenen égtek el egy zsidó áldozatban”

– fogalmazott a nő a videóban, amiben egy 9/11-es antiszemita összeesküvés-elmélet is helyet kapott.

A nő védőügyvédje azt állította, hogy a megosztott tartalom „politikai” jellegű volt, és nem faji alapú, ám a bíró nem értett egyet az állítással, és „fajgyűlölet szítása” miatt szabta ki a börtönbüntetést.

forrás