Autóján hirdeti a holokauszttagadást

forrás: nepszava.hu

forrás: nepszava.hu

A törvény szerint 3 évet kaphat, aki tagadja a holokausztot, ennek ellenére egy kisbusz hátulja azt hirdeti: kamu a népirtás.

Neonácik gyűltek tüntetni a Budai Várban, amikor a szocialista Hiller István 2009. április 20-án kezdeményezte a holokauszttagadást büntető törvény bevezetését. A szónokok azt harsogták, hogy a holokauszt kamu, a tüntetők pedig zsidóellenes jelszavakat skandáltak. Nyílt színen a szélsőjobbos hangadók ezt elvileg 2010 áprilisától már nem tehetik, ugyanis ekkor lépett életbe a holokauszttagadást büntetni rendelő törvény.

A jelek szerint azonban egyeseket nem zavarja ez a törvény sem, ezt bizonyítja az a fénykép, amit a Népszava egy olvasója juttatott el szerkesztőségünkbe. Ezúttal egy, az M5-ösön guruló kisteherautó hátuljáról fröcsög a gyűlöletbeszéd: „holokamu” felirat hirdeti, hogy az autó tulajdonosa szerint márpedig zsidó genocídium nem volt.

A jogszabály szerint 3 év börtönt is kaphat az, aki a törvény szerint nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel. Márpedig a sztráda autófolyama elég nagy nyilvánosságnak tűnik.

Egyébként a magyar szankció nem egyedi: a holokauszt bárminemű megkérdőjelezése, vitatása és tagadása büntetendő Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Franciaországban, Németországban, Litvániában, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Izraelben.

forrás: nepszava.hu