Antiszemita támadással kezdődött 2020 New Yorkban

Két nő megtámadott egy haszid férfit Brooklynban és az egyik azt kiabálta: „Megöllek titeket zsidók!”

A New Yorki rendőrség egy újabb antiszemita támadás ügyében nyomoz, miután január elsején két nő megtámadott egy haszid fiatalt Brooklynban – írja a The Jerusalem Post a JTA-ra hivatkozva.

A két nő Williamsburgben egy zebrán támadott rá a 22 éves zsidó férfire, akit ököllel  torkon vágtak és a földre löktek, majd obszcenitásokat kiabáltak rá és az egyik nő azt mondta neki: „Megöllek titeket zsidók!” A férfinek a telefonját is elvették.

A rendőrség tegnap nyilvánosságra hozta egy másik antiszemita incidens videóját, amin egy haszid férfit tinédzserek támadnak meg. Az eset december 24-én történt.

Az elkövetőket még keresi a rendőrség.

Az elmúlt években megnövekedtek az antiszemita támadások New Yorkban. Egyes elemzések szerint ennek egyik oka, hogy az ortodox közösség a magas lakásárak miatt kezd kiszorulni régi Brooklyni zsidónegyedekből, ki a külvárosba.

A legutóbbi támadások elkövetői közül többen az amerikai fekete közösség tagjai voltak, ami azt mutatja, hogy már nem csak a szélsőjobboldaliaktól kell tartania az amerikai zsidóságnak, hanem az olyan csoportoktól is, mint a Fekete Héber Izraeliták szektája.

 

forrás: neokohn