Antiszemita gyűlölethullám zúdult egy magyar származású Soá túlélőre

A 97 éves Lily Ebert csak jó szombatot és kellemes hétvégét szeretett volna kívánni követőinek a Tik Tokon. Az izraeli-gázai konfliktus kapcsán elszabadult gyűlölethullám azonban őt sem kímélte.

„Jó hetet (hétvégét) kívánok mindannyiuknak, sabbat salom” – mondja angol és magyar nyelven Lily Ebert abban a rövid videóban, amelyet május 14-én töltött fel dédunokája segítségével a Tik Tok-fiókjára, amelyet azért hoztak létre, hogy a fiataloknak is elmesélhesse, miként élte túl Auschwitz borzalmait.

A 97 éves magyar származású holokauszt-túlélő csak jó szombatot szeretett volna kívánni 90 ezres követőtáborának, a néhány nappal az üzenet feltöltése előtt kialakult újabb izraeli-gázai feszültség kapcsán elszabadult antiszemita trolloknak azonban már ennyi is elég volt ahhoz, hogy gyűlöletcunamit zúdítsanak az idős asszonyra.

Az egyik kommentelő például arról érdeklődött nála, hogy a palesztinokkal szembeni bánásmód nem emlékezteti-e a koncentrációs táborban elszenvedettekre. Egy másik csak egyszerűen annyit írt: „boldog holokausztot”.

A cikk a kibic-en folytatódik.