Amerikában tárgyalt a Tett és Védelem Alapítvány vezetősége

A Tett és Védelem Alapítvány vezetősége a new yorki székhelyű Rágalmazásellenes Liga (ADL) vezetőségének meghívására érkezett az amerikai városba, ahol lehetőségük nyílt az elmúlt egy év eredményeiről és a jövőre vonatkozó terveikről számot adni.

A TEV képviselői Abraham Foxman-nel, az ADL igazgatójával

A TEV képviselői Abraham Foxman-nel, az ADL igazgatójával

 

Budapest – Századik alkalommal ült össze a Rágalmazásellenes Liga (ADL) éves közgyűlése, ahol ismertették a szervezet eredményeit és áttekintették a következő időszak terveit, amelyekkel tovább küzdenek a kitűzött célért: egy gyűlölet nélküli világ megteremtéséért. Oktőber utolső napjaiban,  New Yorkban megrendezett esemény témái között szerepelt többek között a civil szabadságjogok, Izrael nemzetközi megitélése, valamint a zsidó szervezetek közötti kapcsolattartás.

A centenáriumi ülés nemzetközi szekciójának fő témája Magyarország, azon belül is a Tett és Védelem Alapítvány munkája volt. Bodnár Dániel, a TEV kuratóriumának elnöke prezentációjában ismertette az alapítvány munkáját. A hallgatóságból szólásra emelkedők nagyra értékelték a megalakulása óta elért eredményeket és a jövőbeni támogatási lehetőségekkel kapcsolatban megbeszéléseket kezdeményeztek az Alapítvány vezetésével.

A centenáriumi ülés egyben alkalmat adott a kétoldalú megbeszélésekre, melyen a két szervezet vezetői áttekintették együttműködésük eddigi eredményeit. A találkozón oktatási és kutatási kérdésekkel kapcsolatos stratégiai megállapodást kötöttek, valamint kidolgozták a következő évben előttük álló legfontosabb feladatokat, meghatározták a közös kezdeményezések részleteit.