A Spotify-on vége Hitler dicsőítésének és gúnyolódásnak Anne Frankon

Hitler dicsőítése, gúnyolódás Anne Frankon – eddig ez is lehetséges volt a zenei platformon.

 

Eltávolítja a Spotify zenei streamingszolgáltató az antiszemita tartalmú lejátszási listákat, melyekben Adolf Hitlert dicsőítik, a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy amelyek antiszemita szimbólumokat használnak — mondta el a szolgáltató szóvivője a Times of Israel című lap online kiadásában.

„A felhasználók által generált tartalmak vétenek irányelveink ellen, ezért azonnal eltávolítjuk őket. A Spotify betilt minden olyan tartalmat, amelyek sértőek, bántóak, rágalmazóak, pornográfok, fenyegetőek vagy obszcének” — idézte a szóvivőt a lap az MTI szerint.

A lap szerdán olyan lejátszási listákról számolt be, amelyek egyes elemei a zsidók megölésre szólítanak fel, Hitlert dicsőítik vagy gúnyolódnak Anne Frankon, a holokauszt világhírű áldozatán és az auschwitzi megsemmisítő táboron.

A Times of Israel másnapi beszámolója szerint csütörtök reggelre ezeknek a tartalmaknak a nagy részét eltávolította a Spotify, de még 110 olyan profil érhető el, melyeket Adolf Hitler név alatt regisztráltak. Egyelőre nem tudni, hogy ezeket a profilokat is zárolták-e.

Az auschwitzi emlékhely is kritikát fogalmazott meg a Spotify-jal szemben. „Spotify, csináld jobban” — olvasható a múzeum Twitter-oldalán, ahol nemrég más témában bontakozott ki kisebb kommentháború.

forrás: neokohn