A magyar és az izraeli kormány Köves Slomóval együtt indult harcra

Amihai Chikli, az izraeli diaszpóraügyek és az antiszemitizmus elleni küzdelem minisztere a héten találkozott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárral. Az izraeli miniszter megköszönte a magyar kormánynak, hogy támogatja Izraelt, illetve hogy küzd az antiszemitizmus ellen. A megbeszélésen részt vett Köves Slomó rabbi, az Egységes Magyarországi Zsidó Hitközség (EMIH) vezetője is.

 

Az izraeli fél arra kérte a magyar kormányt, hogy állítsa le, illetve közösen küzdjenek az Izrael-ellenes palesztin szervezetek európai finanszírozása ellen. A találkozón részt vett Köves Slomó rabbi, az Egységes Magyarországi Zsidó Hitközség (EMIH) vezetője is.

AZ IZRAELI MINISZTER MEGKÖSZÖNTE A KORMÁNYNAK, HOGY RENDÜLETLENÜL TÁMOGATJA IZRAEL ÁLLAMOT.

Chikli köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak és az itt élő zsidó közösségnek a Machne Chabad menekülttábor létrehozásáért, amely eddig több mint ezer, a háború miatt kitelepített ukrán zsidónak nyújtott segítséget – ezt a tábort az Egységes Magyarországi Zsidó Hitközség hozta létre a magyar kormány támogatásával.

Antiszemitizmus elleni küzdelem

A Jerusalem Post beszámolt arról is, hogy a felek megtárgyalták, milyen erőfeszítésekre van szükség a magyarországi és európai antiszemitizmus elleni fellépéshez. Soltész Miklós beszámolt azokról az alkotmánymódosításokról, amelyeket e célból hoztak, és ebben segítségükre vannak a zsidó szervezetek is a Tett és Védelem Alapítvánnyal az élen.

A JELENLÉVŐK ABBAN IS EGYETÉRTETTEK, AZ IZRAEL-ELLENESSÉG IS AZ ANTISZEMITIZMUS EGY FORMÁJA, ÉS EZT A PROBLÉMÁT CSAK A NEMZETKÖZI SZÍNTÉREN LEHET KEZELNI.

Az izraeli minisztérium egy új jelentése szerint a közösségi médiában megjelenő zsidóellenes tartalmak 68 százaléka palesztinoktól, illetve palesztinpárti progresszívektől származik.

 

 

forrás