TEV képzés tanároknak: A holokauszt és előítélet-mentesség az oktatásban

A Tett és Védelem Alapítvány és a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet együttműködésében négynapos tanártovábbképzésre kerül sor általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók és ifjúságvédelmi felelősök számára.

Programunk célja, hogy tananyagainkat, azok pedagógia módszertanát megismertetve segítséget nyújtsunk a kollégáknak a holokausztról és az előítéletekről való oktatásban. Személyes történeteket feldolgozó multimédiás és digitális tananyagok, online pedagógiai platformok tanórai feldolgozási lehetőségeit mutatjuk be.

A képzés tematikája: történelem, emlékezet; előítéletek és oktatás; személyes történelem és oktatás; oktatási anyagok: multimédiás tananyagok használata (USC Soá Alapítvány és Zachor Alapítvány tananyagai), jó gyakorlatok; médiaműveltség; digitális műveltség fejlesztése; 21. századi módszerek és eszközök a holokauszt- és előítélet-mentesség oktatásában.

Helyszín: Közép-európai Egyetem Nádor utcai épülete (1051 Budapest Nádor utca 9-13.)

Időpont: 2015. március 26. – március 29. (március 26. 13 órától március 29. 18 óráig)

A képzésen való részvétel ingyenes, a résztvevők esetleges, az utazásra és szállásra vonatkozó költségeit visszatérítjük, a képzés napjaira étkezést biztosítunk.

Jelentkezés:

Jelentkezni az alábbi linken található adatlap kitöltésével és elküldésével lehet: http://goo.gl/forms/LjA9r3aQCt

A jelentkezéshez szükséges további dokumentumok:

1. Szakmai önéletrajz

2. Szakmai feladat: A jelentkező a Zachor Alapítvány honlapján található fénykép megtekintése után maximum 1 oldalban fejtse ki, milyen oktatási céllal, milyen keretek között, hogyan tudná felhasználni azt tanítása során.

A fénykép címe: Ági magyar népviseletben, 1934 (http://emlekezem.hu/fotok_dokumentumok/kiss_laszlo_auschwitzi_naplo__fenykepek.html )

A jelentkezéshez szükséges 2 dokumentumot a zachor2007@gmail.com e-mail címre várjuk. A Tárgy mezőbe kérjük, írják a következőt: Holokauszt és előítélet-mentesség az oktatásban (március 26-29.)

A jelentkezés, és a dokumentumok beküldésének határideje: 2015. március 1. (vasárnap éjfél)

A jelentkezés eredményéről március 8-ig e-mailben küldünk értesítést.

További információ: Zachor Alapítvány zachor2007@gmail.com

+36 1 329 3190