A Hír TV kitörésének napja és a kettős beszéd

A csatornának múlt szombaton ritka nagy botrányt sikerült keltenie azzal, hogy egy történelmi esemény hazug átértelmezésére alapuló neonáci rendezvényt (amit ráadásul a rendőrség eredetileg be is tiltott, csak a bíróság ezt felülírta) teljesen normális, elfogadott ügyként prezentált, míg a balos antifasiszták ellentüntetését nevezett rendes, polgári eseményt megzavaró hőbörgésként állította be – írja Seres László a neokohn.hu-n.

Teljesen érthető volt a zsidó szervezetek és az antinácik teljes kiakadása, teljesen érthető volt, hogy a főpolgármester ezek után bojkott alá vette a csatornát, és jó, hogy a TEV az illetékes munkavállaló munkavégzés alóli felmentését kérte a Hír TV szerkesztőségétől.

• miért kelti a Hír TV tudósítása azt a látszatot, hogy a neonáci tüntetés valamiféle tiszteletre méltó történelmi eseményre emlékező civil megmozdulás („…emléktúrát is szerveztek a Várból”)?

• miért nem nevezte nevén a riporter, hogy a „Kitörés Túra” évek óta magyar és nemzetközi neonácik felvonulási terepe?

• miért az antifasiszta ellentüntetőket állította be a riport negatív színben, akik „megzavarták” a nácikat? Azt jelenti ez, hogy szerkesztőségük valamennyire azonosul a Túra szervezőinek üzenetével?

 

A teljes cikk  a neokohn -on folytatódik