Zsidók gyilkolására buzdító palesztin tinédzsert méltatott a Marie Claire

A Marie Claire nőmagazin magyarországi kiadásának 2020. január-februári száma (17-18. oldalak) cikket közölt Ahed Tamimi palesztin tinédzserről, aki korábban azzal került a hírekbe, hogy izraeli katonákat rugdosott, pofozott meg, és ezért nyolc hónap börtönre írtélték. „Még csak 18 éves, de van már mögötte nyolc hónapnyi börtön” – osztja meg Tamimi értékeit a lap olvasóival. „A tinédzserből így a palesztin ellenállás szimbolikus alakja lett – nem kell mondanunk, mekkora ereje van egy olyan történetnek, amelyben a gyenge száll szembe a nála erősebbel”. A cikk továbbá izraeli részről „visszaéléseket” emleget, majd elfogadja a palesztin lány öndefinícióját: „Ő szabadságharcos”.

A cikk semmilyen hátteret nem ad Tamimihez, így az olvasó nem tudja meg, hogy a nemzetközi média által felkapott palesztin tinédzser korábban is Izrael elpusztítására szólította föl hallgatóit egy videóüzenetben, és családja sajtóhírek szerint több szálon kötődik dzsihadista terrorszervezetekhez.

Ráadásul nem csak Tamimi régmúltja sötét, hanem a közelmúltban, 2019 tavaszán is zsidó Knesszet-képviselő meggyilkolására buzdított a közösségi médiában. Mint a Neokohn zsidó hírportál cikkéből megtudjuk, Tamimi Jehuda Glick likudos Knesszet-képviselő meggyilkolására buzdított Instagram-oldalán.

Tamimi a zsidó Knesszet-képviselő áthúzott arcképéhez a következő sorokat fűzte: „Fúj, undorító. Szeretném tudni, hogyan maradt életben. Ha meghalt volna, jobb lett volna. Gyűlölöm. Jehuda Glick a legundorítóbb ember a földön. Allah nevére mondom, halal [vallásilag engedélyezett – a szerk.] dolog őt megölni”.

Tamimi bejegyzése különösen szélsőséges tartalmú, hiszen Glick képviselő ellen korábban palesztin terroristák merényletet kísérletek meg, ám a támadást túlélte.

A Marie Claire magazinnak tájékoztatnia kellett volna a fiatal női ikonként bemutatott Tamimi hátteréről és szavairól olvasóit, csak bízni lehet abban, hogy a jövőben gondosabban válogatja meg kiket mutat be követendő példaként hölgyolvasói számára!